ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης: Γνωρίζαμε ότι θα κλείσουν τις τράπεζες όταν απόφασίσαμε για δημοψήφισμα

πανούσης-γνωρίζαμε-ότι-θα-κλείσουν-τι-406894

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες, όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, υποστήριξε μιλώντας στο mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. «Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με ένα νομοσχέδιο και είναι άλλο πράγμα να έχεις ένα συγκροτημένο, συντονισμένο, άλλο κέντρο εξουσίας» είπε σχετικά.

Πρόσθεσε ότι όταν ο αριθμός των όσων καταψηφίζουν τα νομοσχέδια είναι ίδιος, «πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας». Υποστήριξε πάντως ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο αν υπήρχε σχέδιο από την Αστυνομία σε περίπτωση «Grexit», λέγοντας ότι η Αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές».

Αναφορικά με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ζητήσει την παραίτησή του κατηγορώντας τον για αστυνομοκρατία, υποστήριξε ότι αφότου του ζήτησαν να παραιτηθεί δεν έγιναν ξανά επεισόδια. Υποστήριξε ακόμη ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην είναι στην κυβέρνηση για να μην του δημιουργεί πρόβλημα. Τέλος σημείωσε ότι το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί κι έτσι εκείνος αντί να απολογείται στην αντιπολίτευση, απολογείται στην κυβέρνηση.

Το Ποτάμι: Ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας από την κυβέρνηση

Για τυχοδιωκτισμό και ανευθυνότητα εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν προχωρούσε σε δημοψήφισμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πορφυρογέννητοι έριξαν ζαριές ενώ γνώριζαν την επερχόμενη καταστροφή. Προχώρησαν αδίστακτα στις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τη χασούρα δισεκατομμυρίων της ελληνικής οικονομίας και τους χιλιάδες νέους ανέργους των επιχειρήσεων που έκλεισαν. Και μετά για να αποφύγουν την οργή του κόσμου για τις επιλογές τους, άρχισαν να σερβίρουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σιγά-σιγά όλα αποκαλύπτονται».

Ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Αυτό μάλιστα συζητήθηκε το βράδυ εκείνο που ελήφθη η απόφαση να γίνει το δημοψήφισμα.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου