ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς

οι-αποφάσεις-για-την-καταπολέμηση-της-415390

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προχωρά η κυβέρνηση ενώ άμεσα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με παρόντα τα μέλη της, Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τα έσοδα Τρύφωνα Αλεξιάδη, Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλο Πολάκη, Υφυπουργό Δικαιοσύνη για θέματα Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.

Οι κατευθύνσεις που εδόθησαν είναι να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Επίσης αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η εκπόνηση άμεσα σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου