ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» να το κάνουμε «ναι»

κωνσταντοπούλου-δεν-έχουμε-δικαίωμα-421551

«Ο λαός είπε όχι στην τρομοκρατία, στα μνημόνια. Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε “ναι” με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως “όχι” υπό προϋποθέσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως είπε, «το “όχι” του λαού δεν ήταν “όχι” με αστερίσκους. Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι ευρώ ή δημοκρατία, ευρώ ή Ευρώπη. Αυτά είναι αντιδημοκρατικά, αντιευρωπαϊκά διλήμματα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις που λένε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα πραξικόπημα, τους οικονομολόγους, τους ανθρώπους της διανόησης που ύψωσαν ανάστημα.

Υποστήριξε ότι απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Είναι μαύρη ημέρα για το Κοινοβούλιο» τόνισε, κάνοντας λόγο για «ωμό εκβιασμό», τον οποίο καλείται η Βουλή να ψηφίσει σε 2,5 ώρες χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Επανέλαβε ότι το χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και πως η Βουλή καλείται να επικυρώσει την περαιτέρω περικοπή κρατικών δαπανών και την παραδοχή ανέφικτων πλεονασμάτων,

«Εάν ο εκβιασμός προς την κυβέρνηση ολοκληρωθεί απόψε, τίποτε δεν εμποδίζει την επανάληψή του» ανέφερε. «Ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκρούσει τον εκβιασμό» προσέθεσε για να συμπληρώσει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει στόχο να θωρακίσει και όχι να εκβιάσει τον πρωθυπουργό».

«Εάν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί και στους επόμενους» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου