ΕΛΛΑΔΑ

Λεπέν: «Η Ελλάδα στάλθηκε στο σφαγείο»

λεπέν-η-ελλάδα-στάλθηκε-στο-σφαγείο-426636

Μία συμφωνία «χειρότερη από συνθηκολόγηση», μία συμφωνία «παράδοση» είναι κατά την ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν το αποτέλεσμα της μαραθώνιας Συνόδου στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα στάλθηκε στο «σφαγείο» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα.

Υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, η Λεπέν κατήγγειλε «ένα νόμισμα βουντού, στον βωμό του οποίου πρέπει όλα να θυσιαστούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο ηγέτης του βρετανικού Ukip και επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του agreekment, ο Φάρατζ έλαβε δράση μέσω Twitter για να καλέσει τους έλληνες βουλευτές να μην δώσουν πράσινο φως σε αυτή τη συμφωνία.

«Εάν ήμουν έλληνας πολιτικός, θα ψήφιζα κατά αυτής της συμφωνίας. Εάν ήμουν έλληνας ψηφοφόρος του “όχι”, θα διαδήλωνα στους δρόμους», έγραψε ο Φάρατζ στον προσωπικό του λογαριασμό, ενώ λίγο νωρίτερα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η «Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να είσαι μία δημοκρατική χώρα και μέλος της Ευρωζώνης».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου