ΕΛΛΑΔΑ

Ραχήλ Μακρή: «Ραντεβού στα γουναράδικα»

ραχήλ-μακρή-ραντεβού-στα-γουναράδικ-428364
Με αναρτήσεις δύο μηνύματων στο Facebook η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή επιχειρεί να δώσει συνέχεια στην επιλογή της να απουσιάζει από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Η κ. Μακρή επέλεξε με την απουσία της κατά τη ψηφοφορία για να δηλώσει την αντίθεσή της σχετικά με το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Η Ραχήλ Μακρή κάνει λόγο για ροζ και γαλάζια μονταζιέρα, δηλώνει ότι τίμησε τον όρκο που έδωσε στους πολίτες και την πατρίδα και δίνει ραντεβού στα γουναράδικα.

Αναλυτικά η πρώτη δηλωση της κ. Μακρή έχει ως εξής:

«Ξεκαθάρισα στην τοποθέτησή μου στην διαδικασία συζήτησης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ότι για το ζήτημα της Ελληνικής πρότασης ο Ελληνικός Λαος έχει δώσει εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης στις 25 Ιανουαρίου και εντολή απόρριψης των μέτρων λιτότητας στις 5 Ιουλίου. Η λαϊκή βούληση αποτελεί την πλέον δεσμευτική εντολή που δύναται να λάβει μια κυβέρνηση και δεν νομιμοποιούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε ψηφοφορία ερμηνείας μιας ξεκάθαρης δήλωσης των πολιτών αυτής της Χώρας. Η θέση μου είναι σαφής και καταγεγραμμένη».

Η βουλευτής επανήλθε λίγο αργότερα με δεύτερο μήνυμα:

«Λυπάμαι που χαλάω τα σχέδια της ροζ και γαλάζιας μονταζιέρας. Δεν θα σας έκανα ποτέ την χάρη να εξαπολύσετε επικοινωνιακή επίθεση στο πρόσωπο μου ταυτίζοντας με χώρους που ποτέ δεν ανήκα ιδεολογικά. Ήμουν ξεκάθαρη και η ψήφος μου καταγράφηκε στην διαδικασία συζήτησης στην επιτροπή της οποία αποτελώ μέλος και όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. Μέτρα λιτότητας από μένα ως βουλευτή δεν θα περάσουν κι εγώ τιμώ τον όρκο που έδωσα στους πολίτες και την πατρίδα. Περαστικά σας στα τρόλ ρόζ και γαλάζια. Ραντεβού στα γουναράδικα».

Μαζί με την απάντησή της, η Ραχήλ Μακρή δημοσίευσε στο Facebook και το βίντεο με την τοποθέτησή της από τη συζήτηση στην Eπιτροπή Oικονομικών Yποθέσεων της Βουλής για το ζήτημα της ελληνικής πρότασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου