ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός και την Παρασκευή για το όζον στην ατμόσφαιρα της Αττικής

συναγερμός-και-την-παρασκευή-για-το-όζ-430180

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον κατεγράφη από τον σταθμό της Νέας Σμύρνης σήμερα, Παρασκευή, έπειτα από μετρήσεις του δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), «υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε έναν σταθμό μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 14:00 σημειώθηκε μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 187 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης».

Η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αναμένεται αργά το απόγευμα.

Ωστόσο σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εικοσιτετράωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου