ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Πληρωμή οφειλών ζητούν γιατροί και διαγνωστικά κέντρα

εοπυυ-πληρωμή-οφειλών-ζητούν-γιατροί-432135

Την εξόφληση των οφειλών του μηνός Μαρτίου ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό των συμβεβλημένων με τον οργανισμό παρόχων υγείας προκειμένου να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Σε επιστολή που απέστειλε ο ΠΙΣ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ζητά να πληρωθούν οι πάροχοι υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα) για τον μήνα Μάρτιο, «καθόσον όπως γνωρίζετε οι προμήθειες των υλικών (αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών), απαιτούν προκαταβολή από τους προμηθευτές, στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν» όπως σημειώνεται.

Το ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των γιατρών ζητά επίσης ενίσχυση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και των ιδιωτικών δομών που παρέχουν περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Η συνεργασία σας με τον αρμόδιο Υπουργό, πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της περίθαλψης, με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, στους έχοντες ανάγκη υπηρεσιών υγείας συμπολίτες μας» αναφέρει ο ΠΙΣ.

Τέλος, ζητά να προστεθούν στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών κέντρων τα 24 εκατομμύρια ευρώ για τις οφειλές του 2014, προκειμένου ανάλογα να υπολογιστεί το ατομικό όριο (πλαφόν), ανά πάροχο υγείας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου