ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

σύσκεψη-των-πολιτικών-αρχηγών-υπό-τον-438303

Υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποιείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος.

Από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι παρών ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος το αίτημα του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση πως η εντολή που τού δίνεται «δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στην χώρα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου