ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μίζες και αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με την προμήθεια υποβρυχίων

νέες-μίζες-και-αποκαλύψεις-στο-σκάνδα-451972

Νέες μίζες 2.200.000 δολαρίων εντοπίστηκαν από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή και ένας ακόμα γερμανός, πρώην στέλεχος και εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας HDW, κατηγορείται ότι δωροδόκησε συνδικαλιστή για την εξαγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο ανακριτής, μετά τα ευρήματα από δικαστική συνδρομή, άσκησε δίωξη για ενεργητική δωροδοκία εναντίον του εκπροσώπου της HDW, Γιοακίμ Σμιτ, αφού τα στοιχεία σύμφωνα με έγκυρες πηγές δείχνουν ότι η εταιρεία Iveco Holdings ανήκε και σε αυτόν.

Η είδηση από τη δικογραφία, που άνοιξε εκ νέου και αφορά την εξαγορά των Ναυπηγείων, αλλά και την προμήθεια των υποβρυχίων είναι ότι αποκαλύπτεται ότι ο συνδικαλιστής στα ναυπηγεία Γιώργος Κοντάκης εισέπραξε από τα 2.200.000 δολάρια το ποσό των 800.000 διότι συμμετείχε στην εξαγορά των ναυπηγείων. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι μίζες δόθηκαν όχι μόνο για την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων, αλλά και για την εξαγορά του Σκαραμαγκά τον Μάιο του 2002!

Από την πορεία του χρήματος προς την εταιρεία Iveco, από την οποία εισέπραξε ποσά και ο κατηγορούμενος επικεφαλής των ναυπηγείων την επίμαχη περίοδο Σωτήρης Εμμανουήλ, φαίνεται ότι εστάλησαν δύο ποσά, ένα των 800.000 ευρώ και άλλο 1.400.000 για δωροδοκίες στη χώρα μας.

Τα ποσά εστάλησαν από την εταιρεία του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού, η οποία έχει εντοπιστεί και σε άλλες διακινήσεις μαύρου χρήματος. Ήταν άλλωστε η εταιρεία, που αντιπροσώπευε την προμηθεύτρια γερμανική εταιρεία στη χώρα μας.

Στην πορεία του χρήματος, όμως μφανίζεται να εμπλέκεται και Κύπριος, ο οποίος είναι ο διαχειριστής της εταιρείας Iveco. Πάντως στην απολογία του ο κ. Εμμανουήλ υποστήριξε ότι το ποσό αυτό προοριζόταν για αμοιβή δικηγορικής εταιρείας στην Κύπρο! Αρκεί να εντοπιστεί ότι στην υπόθεση αυτή έχουν εντοπιστεί ως μίζες και άλλα 16 εκατομμύρια ευρώ!

Η παρουσία, πάντως του γερμανού κατηγορουμένου αποτελεί είδηση για την ανάκριση μιάς μεγάλης υπόθεσης, της οποίας μόνο ένα σκέλος με 32 κατηγορούμενους οδηγείται σε δίκη τον Ιανουάριο 2016!

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου