ΕΛΛΑΔΑ

Π. Νικολούδης: Ελεγχοι για διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια του Δημοσίου

π-νικολούδης-ελεγχοι-για-διαφθορά-στα-451998

Ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης εξέδωσε εγκύκλιο με βάση την οποία προβλέπεται η διενέργεια ελέγχου επί ζητημάτων διαφθοράς στα ανώτερα κλιμάκια των δημιοσίων υπηρεσιών, τους ιεραρχικά προϊσταμένους, του υπουργού συμπεριλαμβανομένου.

Την εγκύκλιο γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του «Ποταμιού»κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη, σχετικά με τα αποτελέσματα των ενεργειών της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της δαφθοράς.

«Στόχος μας είναι η υψηλού επιπέδου διαφθορά», τόνισε χαρακτηριστικά. «Εκεί υπογράφονται οι συμβάσεις, προμήθειες οπλικών συστημάτων και γενικώς προμηθειών, εκεί καταρτίζονται οι μεγάλες συμβάσεις για δημόσια έργα, εκεί θα θέλαμε να στοχεύσουμε». Και πρόσθεσε: «Έχει ποτέ διατυπωθεί τέτοια οδηγία, στις δεκαετίες που περάσανε;».

Ο υπουργός προανήγγειλε μάλιστα την κατάρτιση νομοσχεδίου – σκούπα, που θα αφορά γενικότερα ζητήματα διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί αναλυτικά στις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Επιπλέον, διευκρίνισε στον κ. Καρκατσούλη ότι ερευνώνται συστηματικά περιπτώσεις διαφθοράς, δωροδοκίας, από έλληνες υπηκόοους ή εταιρείες στο εξωτερικό.

Σε ένα σύντομο απολογισμό, ο κ. Νικολούδης τόνισε ότι έχουν ήδη εκδοθεί 247 εντολές ελέγχου προς υπηρεσίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου