ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Εκκληση δημάρχου προς εταιρείες κρουαζιέρας για συνέχιση προσεγγίσεων

λέσβος-εκκληση-δημάρχου-προς-εταιρεί-455415

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ακύρωσης προγραμματισμένων επισκέψεων στη Λέσβο αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός σε επιστολή που απέστειλε στους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας που έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά την πρόσφατη ματαίωση προγραμματισμένης επίσκεψης κρουαζιερόπλοιου

Στην επιστολή του ο δήμαρχος σημειώνει ότι στόχος είναι η ενημέρωση σχετικά με το παρούσα κατάσταση όσο αναφορά το ζήτημα της μετανάστευσης και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό.

Και τονίζει: «Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λέσβου. Παρόλα αυτά, με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ακύρωση της προσέγγισης του πλοίου «Azamara Journey» της εταιρείας Azamara Cruises στις 21 Ιουνίου 2015».

Ο κ. Γαληνός επισημαίνει ακόμη ότι: «Πρέπει να σας ενημερώσω ότι παρ’ όλες τις προσπάθειές μας, υπήρξαν δυο μικρής έκτασης μεμονωμένα γεγονότα τα οποία αποκλιμακώθηκαν άμεσα».

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στα ΜΜΕ λέγοντας ότι «έχει δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσιεύουν άρθρα και φωτογραφίες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντικατοπτρίζουν την συνολική εικόνα αλλά συγκεκριμένα γεγονότα. Αυτή η λάθος εντύπωση του πανικού, της ανασφάλειας και της έλλειψης τάξης μπορεί να εξυπηρετεί τις πωλήσεις των εφημερίδων και των blog, όμως έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά τον τουρισμό του νησιού μας».

Επιπλέον διαβεβαιώνει ότι «αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί η τάξη και είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους πελάτες σας και τους επισκέπτες μας οποιαδήποτε στιγμή, Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε μικρής έκτασης γεγονότα να επηρεάζουν την κρίση σας και να στερούν από τους πελάτες σας την εμπειρία της επίσκεψης ενός από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου. Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, δεν μας στερεί αυτή την ομορφιά αλλά αντίθετα μας κάνει περισσότερο ανθρώπινους, και για αυτή μας την τεράστια προσπάθεια, θεωρώ πως αξίζουμε την ηθική σας υποστήριξη. Στήριξη η οποία εκφράζεται έμπρακτα με το να μην ακυρώνετε την προσέγγιση των πλοίων σας στο λιμάνι της Μυτιλήνης».

Τέλος επισημαίνει ότι «δεν υφίσταται κανένας λόγος να ακυρώσετε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σας στη Λέσβο. Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή αμφιβολία που μπορεί να σας κάνει να έχετε δεύτερες σκέψεις, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία».

Στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας ( CLIA ) σημείωναν πως δεν έχει τεθεί θέμα διακοπής προσεγγίσεων σε ελληνικά νησιά όπου βρίσκονται πολλοί μετανάστες και δεν έχει εκδοθεί κάποια σχετική οδηγία προς τις εταιρείες. Για την ακύρωση της προσέγγισης στη Μυτιλήνη ανέφεραν πως επρόκειτο για μια μεμονωμένη ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου