ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ξαφνικά ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς

πέθανε-ξαφνικά-ο-νέος-μητροπολίτης-κε-459666

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Εκκλησία μετά την είδηση ότι ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος, άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή.

Όπως έγινε γνωστό, αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις αργά το βράδυ, οι οποίες έγιναν εντονότερες τα χαράματα, ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, ωστόσο ήταν αργά, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες η καρδιά του τον πρόδωσε και επήλθε το μοιραίο.

Χθες, Κυριακή 21 Ιουνίου ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώατατος εκοιμήθη στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου διανυκτέρευσε για την σημερινή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Ο 64χρονος μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς) εγεννήθη το 1951 στον στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1998. Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ι. Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Διάκονος εχειροτονήθη το έτος 1989 και Πρεσβύτερος το 1998 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Κεφαλληνίας από το 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εχειροτονήθη στις 31 Μαΐου 2015.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στην Ιερά Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας, την Τετάρτη και ώρα 13.00. Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου