ΕΛΛΑΔΑ

Φοβήθηκαν χρεοκοπία, σήκωσαν τα λεφτά από την τράπεζα και τους λήστεψαν

φοβήθηκαν-χρεοκοπία-σήκωσαν-τα-λεφτά-464111

Τελικά τα λεφτά δεν τους τα πήρε η… χρεοκοπία αλλά ένας τσαντάκιας. Ο λόγος για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ξάνθη, οι οποίοι με το φόβο των capital controls έσπευσαν σήμερα στην τράπεζα να σηκώσουν τα 30.000 ευρώ που είχαν στον λογαριασμό τους, αλλά βγαίνοντας από την τράπεζα έπεσαν θύμα ληστείας.

Σύμφωνα με το αστυνομικό Δελτίο, μια γυναίκα 77 ετών έπεσε θύμα «τσαντάκια», ο οποίος της άρπαξε μια τσάντα με χρηματικό ποσό και ατομικά έγγραφα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του XanthiPress.gr, το τσαντάκι περιείχε 30.000 ευρώ καθώς η άτυχη γυναίκα με το σύζυγό της είχαν βγάλει λίγο νωρίτερα τα χρήματα από την Εθνική Τράπεζα, για να τα φυλάξουν στο σπίτι, επηρεασμένοι από τα σενάρια χρεοκοπίας που κατακλύζουν αρκετά ΜΜΕ .

Το σκηνικό της επίθεσης

Η γυναίκα μαζί με το σύζυγο της πήγαν στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας γύρω στις 10 και έκαναν την ανάληψη και, ακολούθως, το φιλήσυχο ζευγάρι τον ηλικιωμένων κατευθύνθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για τον καθιερωμένο καφέ τους. Αργότερα, η γυναίκα έφυγε για να πληρώσει την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και κατευθύνθηκε στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας. Γύρω στη 1.30 μ.μ., μόλις απομακρύνθηκε από το κατάστημα και μπήκε στο στενό της οδού Καβάλας, στο ύψος της Αγ. Ελευθερίου της επιτέθηκε ο άγνωστος δράστης.

Ένας νεαρός, 20-25 ετών σύμφωνα με τις περιγραφές, την κατάλληλη στιγμή της επιτέθηκε τη χτύπησε βάναυσα με αποτέλεσμα να πέσει κάτω στο δρόμο και της έκοψε το λουρί της τσάντας καθώς η άτυχη ηλικιωμένη προέβαλε αντίσταση και κρατούσε σφιχτά την τσάντα ! Οι περίοικοι που επενέβησαν δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράση που έφυγε προς την οδό Χατζησταύρου και εξαφανίστηκε.

Όπως ανέφεραν στους αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί που έφτασαν, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ο δράστης παρακολουθούσε το ζευγάρι από νωρίς, πιθανότητα από την ώρα που έκαναν την ανάληψη από την Εθνική Τράπεζα.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος καθώς αρκετοί ηλικιωμένοι έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους τον τελευταίο καιρό και, ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ληστειών ή απατών σε βάρος ηλικιωμένων, εξαιτίας του γεγονός ότι διαθέτουν μεγάλα ποσά μετρητών στα σπίτια τους. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με βάσεις τις καταθέσεις του θύματος και των μαρτύρων και πιθανό οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου