ΕΛΛΑΔΑ

Κακουργηματικές κατηγορίες σε μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου

κακουργηματικές-κατηγορίες-σε-μέλη-τ-465746

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν την Τετάρτη κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου από το 2012, λόγω οικονομικών σκανδάλων.

Τέσσερα από αυτά τα μέλη της διοίκησης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν την Τρίτη ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ Μυτιλήνης, καθώς και χρηματική εγγύηση 12.000 ευρώ ο καθένας. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι και εγγύηση 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν και σε έναν από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο επιχειρηματία.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας η οποία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 2012 λόγω των οικονομικών σκανδάλων που είχαν αποκαλυφθεί ένα εκ των οποίων είναι θαλασσοδάνεια ύψους εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία και καλύφθηκαν ανάλογου ύψους ακάλυπτες επιταγές, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες απολογείται ο τότε πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και άλλα στελέχη της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις που αφορούν την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου τις οποίες διαχειρίζονται η Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου και ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου