ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία 81χρονου ρακοσυλλέκτη

δύο-συλλήψεις-για-τη-δολοφονία-81χρονου-467904

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων, η ανθρωποκτονία 81χρονου ρακοσυλλέκτη, που έγινε την Δευτέρα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δράστες είναι δυο άτομα, ηλικίας 46 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στην οικία του θύματος στα Σπάτα και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα της εξέτασής του για τροχαίο ατύχημα, τον έπεισαν να τους ακολουθήσει, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στην εξοχική κατοικία του 46χρονου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Εκεί τον έδεσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, προσπαθώντας να του αποσπάσουν πληροφορίες, σχετικά με μεγάλο χρηματικό ποσό που είχαν πληροφορηθεί ότι κατείχε στο σπίτι του. Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και όταν κατάλαβαν ότι είχε πεθάνει τον εγκατέλειψαν στο πάτωμα και αναχώρησαν από το εξοχικό.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο και μετέβησαν στο σπίτι του θύματος στα Σπάτα, προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους για να βρουν το χρηματικό ποσό που πίστευαν ότι είχε κρυμμένο.
Κατά τη στιγμή που ερευνούσαν την οικία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων που μετέβησαν εκεί, αναζητώντας το θύμα, μετά από καταγγελία για εξαφάνισή του, τους εντόπισαν στην αυλή που είχαν κρυφτεί και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες εξεταζόμενοι, ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι αστυνομικοί μετέβησαν με τον 46χρονο στην εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους, εντός της οποίας βρέθηκε δολοφονημένος ο 81χρονος.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου