ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα Γ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά

άνοιγμα-γ-παπανδρέου-στο-πασοκ-της-φώφ-469087

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζει την εκλογή της Φώφης Γεννηματά και του Θανάση Θεοχαρόπουλου στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν στα χέρια τους το ιστορικό χρέος για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας ικανής να διαμορφώσει και να καταθέσει μια νέα, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, σε γραπτή δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας, επαναδιατυπώνει την πρότασή του για πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας των κατακερματισμένων δυνάμενων του προοδευτικού χώρου και σημειώνει ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες θα έπρεπε να επιδιωχθούν ευρύτατες συναινέσεις για την στήριξη κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων, αφήνοντας αιχμές για ασυλλόγιστη και ανεύθυνη στάση ορισμένων που δεν κατονομάζει και όπως αναφέρει «συναγελάστηκαν με τη σκληρή δεξιά, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην Προοδευτική Παράταξη. Συνυπεύθυνες δυνάμεις που δεν μίλησαν, δεν αντέδρασαν ως όφειλαν, σε επιβλαβείς επιλογές των πρώτων».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης δηλώνει ότι «ελληνική κυβέρνηση και εταίροι-πιστωτές οφείλουν να εγκαταλείψουν εμμονές και αδιέξοδες κόκκινες γραμμές και να αποδεχτούν τα αυτονόητα. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, να κατανοήσουν ότι οι θυσίες των Ελλήνων είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο και η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί – και μάλιστα σε αυτό το σύντομο διάστημα – είναι τόση όσο σε καμία άλλη χώρα. Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, οφείλει να δεσμευτεί σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που να είναι απολύτως σαφές ότι απαντούν στις αιτίες των προβλημάτων που μας οδήγησαν στην κρίση και ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή. Απαιτείται άρση του αδιεξόδου σήμερα, πριν να είναι αργά».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου