ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται το Σάββατο Αντώνης Κάντας

αποφυλακίζεται-το-σάββατο-αντώνης-κά-473280

Αποφυλακίζεται αύριο Σαββάτο, άνευ απροόπτου, ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και κατηγορούμενος για μίζες σε περισσότερες της μίας υποθέσεις των εξοπλιστικών.

Η πόρτα της φυλακής ανοίγει καθώς παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του, και ενώ διατηρεί την ιδιότητα του κατηγορουμένου τόσο στη δίκη για τα συστήματα «Ερμής», όσο και στη δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία και έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2016.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Αντώνης Κάντας βρέθηκε ακόμη μία φορά ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία σχετικά με τη φερόμενη δωροδοκία του ως προς το εξοπλιστικό πρόγραμμα των πυραύλων τύπου Exocet.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, και προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή ότι ο επίμαχος – ως προς τη διακίνηση του μαύρου χρήματος – λογαριασμός της Ελβετίας ανοίχτηκε μόλις το 2012, μακράν δηλαδή του 2005 οπότε και εντοπίζεται η παράνομη συναλλαγή με λογαριασμό trust, επίσης στην Ελβετία.

Το δια ταύτα είναι ότι μετά το πέρας της απολογίας ο ανακριτής δεν επέβαλε κανένα περιοριστικό όρο στον κ. Κάντα, γεγονός που του επιτρέπει να διαβεί το κατώφλι του Κορυδαλλού άμεσα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου