ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κάνει πίσω η ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα

δεν-κάνει-πίσω-η-κεδε-για-τα-ταμειακά-δι-474505

Εμμένει η ΚΕΔΕ στη θέση της, για τη μη κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, παρά το νέο αίτημα που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης να εφαρμόσουν οι όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης την πρόσφατη νομοθετική πράξη της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα ο υπουργός σε όλους τους Δήμους της χώρας, με την οποία τους ζητά να τα καταθέσουν, όπως ορίζει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης τους, θα αντιμετώπιζαν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας, εάν τα κατάθεταν.

Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει τη θέση που έχει διατυπώσει πως η κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμα, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.

Πάντως το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση, στη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τρίτη, όπου εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση της αυτή.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου