ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση διαβούλευσης για τη διαχείριση αποβλήτων ζητούν οι δήμαρχοι

παράταση-διαβούλευσης-για-τη-διαχείρ-476932

Παράταση της περιόδου διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Αποβλήτων τουλάχιστον κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ζητά η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το αίτημα αυτό ετέθη με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απευθύνει πρόσκληση προς τον κ. Τσιρώνη προκειμένου να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, «ώστε να μας γνωρίσετε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, να δώσετε τις δέουσες απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα που θα σας τεθούν, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δρομολογήσουμε τελικά τη διατύπωση των θέσεών μας».

Ο κ. Πατούλης τονίζει στην επιστολή του ότι η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί θέμα «όχι μόνο απόλυτης προτεραιότητας αλλά και αποκλειστικής αρμοδιότητας για τους δήμους». Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τα χρονικά περιθώρια της διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου ήταν ελάχιστα, λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και της διαφορετικότητας των προβλημάτων ανά δήμο. Γι’ αυτό καλεί τον κ. Τσιρώνη να παρατείνει την περίοδο διαβούλευσης κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου