ΕΛΛΑΔΑ

Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος, Λοβέρδος, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

γεννηματά-κωνσταντινόπουλος-λοβέρδ-482677

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι οι τρεις που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές των συνέδρων (τουλάχιστον το 10%) και τις κατέθεσαν στο προεδρείο.

Η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουνίου, από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα. Σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο συνέδριο του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος ήθελε να είναι υποψήφιος, δεν συγκέντρωσε υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό.

Το Σάββατο και οι τρεις υποψήφιοι ανέβηκαν με τη σειρά στο βήμα του συνεδρίου και παρουσίασαν τις θέσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές εξελίξεις, την κυβέρνηση, τις σχέσεις με άλλα κόμματα και πολιτικές δυνάμεις. Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, σε συνεννόηση με όμορους πολιτικούς χώρους και μίλησε για «νέα αρχή». Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη και την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Αριστερά και την πραγματοποίηση ενιαίου συνεδρίου της κεντροαριστεράς εντός του 2015.

Το 10ο συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα, με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου