ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-το-εμβόλιο-της-μην-485404

Την ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με άλλους βουλευτές.

Ο βουλευτής παραθέτει στοιχεία για το καθεστώς που επικρατεί σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού έναντι αυτού του βακτηριδίου.

«Επειδή -τονίζει ο κ. Μεϊκόπουλος- ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο αποδοτικά από οικονομική άποψη επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι ως υπηρεσία υγείας κοστίζει ελάχιστα σε σύγκριση με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευημερία των πληθυσμών, ερωτάται ο Υπουργός εάν προτίθεται να ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού την επανεξέταση της ένταξης του εν λόγω εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και κατ’ επέκταση την κάλυψη της σχετικής δαπάνης είτε εξ ολοκλήρου, είτε με τη μορφή συμμετοχής, από τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου