ΕΛΛΑΔΑ

Απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Μέγαρα

απομάκρυνση-επικίνδυνων-αποβλήτων-α-488113

«Σαφάρι» για να εντοπισθούν εκείνοι που εναποθέτουν παρανόμως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής επικίνδυνα απόβλητα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με στόχο, αν μη τι άλλο, να σταματήσει αυτή η πρακτική.

Εκ παραλλήλου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχει ξεκινήσει διαδικασία απομάκρυνσης απόβλητων άγνωστης προέλευσης που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες αυτές συνδυάζονται με εξυγίανση των χώρων απόθεσης των αποβλήτων έτσι ώστε, όπως τονίζεται από την Περιφέρεια, να περιοριστεί η περιβαλλοντική ζημία. Ήδη δράσεις για την απομάκρυνση αποβλήτων έχουν γίνει στις περιοχές «Κρυψώνα», «Νεόκτιστα» και «Ποταμιά» του Δήμου Ασπροπύργου και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες στα Μέγαρα και στη Μάνδρα.

Η απομάκρυνση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (αρμόδια υπηρεσία) και από αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, είναι απαραίτητο στο ζήτημα της απομάκρυνσης αποβλήτων να κινητοποιηθούν παράλληλα με την περιφέρεια και οι λοιπές δημόσιες αρχές περιβαλλοντικού ελέγχου για την αναστροφή της κατάστασης στη Δυτική Αττική.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου