ΕΛΛΑΔΑ

Το ΙΚΥ πήρε πιστοποίηση για όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητές του

το-ικυ-πήρε-πιστοποίηση-για-όλες-τις-υπ-488121

Πιστοποίηση με ISO 9001:2008 σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του πήρε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η πιστοποίηση αφορά όλες τις διευθύνσεις του ΙΚΥ (Διεύθυνση Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης, Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, Διεύθυνση Υποτροφιών) και ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συνεργασίας του ανθρώπινου δυναμικού του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΚΥ, «η πιστοποίηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με ISO 9001: 2008, σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του, συνδυάζεται με την προηγούμενη πολύ σημαντική διάκριση – πιστοποίηση του ΙΚΥ σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας του EFQΜ τον Οκτώβριο του 2014. Λίγους μήνες μετά το ΙΚΥ πέτυχε τη νέα αυτή διάκριση και πιστοποίηση λαμβάνοντας από τους επιθεωρητές τιμητικά σχόλια και εισηγήσεις για τη λειτουργία του Ιδρύματος και την προσπάθεια που καταβάλλει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται στις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Αυτές οι πιστοποιήσεις συνδυάζονται με το εγχειρίδιο διαδικασιών που διαθέτει εδώ και καρό το ΙΚΥ και το διεθνές βραβείο επιχειρηματικής αριστείας «Global Business Excellence Awards in Outstanding HR Initiative» που απέσπασε πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας για το πρόγραμμα IKY-ETE «2+2», το οποίο υλοποιήθηκε το 2014 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

«Με το σύστημα ποιότητας που το Ίδρυμα εφαρμόζει όλο αυτό το διάστημα στοχεύει τόσο στη βέλτιστη αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας του σε επίπεδο διαδικασιών όσο και στη διάχυση και επικοινωνία μίας φιλοσοφίας και κουλτούρας ποιότητας από τη διοίκηση προς όλο το προσωπικό του οργανισμού. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ISO 9001:2008 αποτελεί απόδειξη ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του είναι αποτέλεσμα συστηματικών και τεκμηριωμένων διαδικασιών.

Επιπλέον, πιστοποιείται η δημιουργία ενός αποδοτικού συστήματος ενδοεπικοινωνίας και αυτοελέγχου των λειτουργιών του για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του. Το ΙΚΥ αποτελεί φάρο και υπόδειγμα λειτουργίας υπηρεσίας του στενού δημόσιου τομέα. Διαθέτει περισσότερες πιστοποιήσεις και διακρίσεις από πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις! Αυτό οφείλεται στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του, που στις πιο αντίξοες συνθήκες πεισματικά επιμένει και προχωρά» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του ΙΚΥ, αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Έφη Μπάσδρα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου