ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ύστερα από παρακολούθηση της σελίδας τους στο Facebook!

εξαρθρώθηκε-εγκληματική-ομάδα-ύστερ-492036

Με βασικό πληροφοριοδότη το… Facebook, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξάρθρωσε μια τριμελή, εξαιρετικά επικίνδυνη, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, στους οποίους καταλογίζονται 32 διαρρήξεις και κλοπές στη Ρόδο.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, o Mahdi Laichi του Moyrde, υπήκοος Παλαιστίνης, o Fatih Bisrit του Rimar, υπήκοος Λιβύης, και o Ibrahim Hannache του Meftah, υπήκοος Αλγερίας, προσωρινά κρατούμενοι, παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου. Κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή όπλου και πυρομαχικών και για χρήση πλαστού πιστοποιητικού.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας είναι ότι οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση της σπείρας ύστερα από συστηματική παρακολούθηση σελίδων τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το ίδιο γίνεται πλέον σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίζονται οι σχέσεις υπόπτων, να προσδιορίζεται η σύνθεση εγκληματικών οργανώσεων, αλλά και για να ανακαλύπτονται φωτογραφίες προσώπων που δεν είναι καταχωρισμένα στα αστυνομικά αρχεία.

Έτσι οι αστυνομικοί δημιουργούν οργανογράμματα «συμμοριών» με βάση πλέον όχι μόνο τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων ή τις φυσικές παρακολουθήσεις, αλλά και μια αλληλουχία συνδυασμών –με τη χρήση ειδικών λογισμικών– με τους «φίλους» χρηστών στο Facebook και άλλο υλικό από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγοντας πρόσωπα, καταστάσεις και συσχετισμούς όπως δεν θα μπορούσαν με οποιαδήποτε άλλη αναζήτηση.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου