ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή

στ-θεοδωράκης-θα-ψηφίσουμε-όποια-συμφ-496818

«Όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή από τον Τσίπρα όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θα την ψηφίσουμε, χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση λογικών προοδευτικών ανθρώπων, αλλά δεν θα μπαίναμε σε αυτή».

«Ψηφίζουμε τη συμφωνία, αλλά από εκεί και πέρα μας χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για όσα κάνουν στην Υγεία και την Παιδεία» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι η οικονομία πεθαίνει (…) και ότι απραξία και ακινησία έχουν πολύ κόστος για την κοινωνία. Όσο περνάει ο καιρός τα μέτρα της συμφωνίας γίνονται δυσμενέστερα γιατί η οικονομία χειροτερεύει, σημείωσε.

Εξέφρασε, μάλιστα, φόβους ότι η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας «είναι για εσωτερική κατανάλωση για να φτάσουμε στο αμήν να έρθει η συμφωνία το βράδυ στην Βουλή και την επομένη να ψηφιστεί χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε».

«Θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς, δεν είναι θέμα Τσίπρα… Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του».

«Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία, όχι το κόμμα του» σχολίασε.

«Οι μεγάλες συμφωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις θα παραμείνουν οι ίδιες όταν ξεμπλέξει με τις συνιστώσες» εκτίμησε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ποτέ ότι Το Ποτάμι είναι η τρόικα εσωτερικού, αλλά ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι στη χώρα «υπάρχει η τρόικα της δραχμής».

«Η Ελλάδα έχει χάσει τη δύναμή της χάσαμε τους συμμάχους μας… Είδατε τώρα με την Αλβανία που αμφισβητεί τα σύνορά μας» σχολίασε ακόμη.

Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή και ότι λειτουργεί σαν πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου