ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Βουλή για το νέο ΔΣ, αλλά η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμα

συνεδριάζει-η-βουλή-για-το-νέο-δσ-αλλά-502838

Στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ. Ωστόσο, παρά την πρωθυπουργική εντολή η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμη.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της μετάβασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Ωστόσο η επιλογή Ταγματάρχη φαίνεται να διχάζει, σύμφωνα με Τα Νέα. Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θεωρεί πως «η επιλογή Ταγματάρχη είναι μη υπερασπίσιμη και δεν ανταποκρίνεται στο νέο υπόδειγμα δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να χτίσουμε».

Και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον οφείλουμε συλλογικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές των προσώπων τα οποία εμπιστευόμαστε και με τα οποία συμπράττουμε».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου