ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη: Στο φως δύο περιπτώσεις αρπαγής ανηλίκων από Ρομά

σπάρτη-στο-φως-δύο-περιπτώσεις-αρπαγή-505174
Δεν είναι βιολογικά παιδιά των φερόμενων ως γονέων τους τα δύο ανήλικα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών το καθένα, που εντοπίστηκαν την Πέμπτη σε δύο καταυλισμούς Ρομά στη Λακωνία.

Προηγήθηκαν καταγγελίες στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των δύο ζευγαριών Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς των δύο παιδιών διέφεραν κατά πολύ από τα αντίστοιχα των ανηλίκων.

Σε αστυνομική έρευνα, την Πέμπτη, στους καταυλισμούς Ρομά σε Τραπεζοντή και Καλύβια βρέθηκαν το αγόρι και το κορίτσι, αντίστοιχα, και δείγμα DNA τους και των «γονέων» τους εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση.

Οπως διαπιστώθηκε την Παρασκευή, ο γενετικός τύπος μεταξύ των δειγμάτων αυτών διέφερε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα δύο ζευγάρια που προσήχθησαν χθες στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, για αρπαγή ανηλίκων.

Η Αστυνομία, που θα κάνει το απόγευμα της Παρασκευής επίσημες ανακοινώσεις για τις δύο αυτές υποθέσεις, ερευνά πλέον τον τρόπο που τα παιδιά αυτά βρέθηκαν στους συγκεκριμένους καταυλισμούς και αναζητά τα ίχνη των πραγματικών γονέων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου