ΕΛΛΑΔΑ

H Κατερίνα Παπανάτσιου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

h-κατερίνα-παπανάτσιου-για-την-αξιολόγ-507319

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου, μαζί με άλλους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά όσων εντάχθηκαν στην κατηγορία αξιολόγησης με τη χαμηλότερη βαθμολογία του 15%.

Η βουλευτής αναφέρει ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβε χώρα το 2014 με βάση το νόμο 4250/2014 κατέτασσε υποχρεωτικά τους δημόσιους υπαλλήλους σε τρείς κατηγορίες σε κάθε Γενική Διεύθυνση, με συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων στην κάθε μια.

Ο νόμος 4250/14, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προκρίνει συγκεκριμένα ποσοστά για την ένταξη στις ανάλογες κατηγορίες και επομένως είναι άδικος, συγκεκριμένα το 25% των υπαλλήλων βαθμολογήθηκε με βαθμό 10-9, το 60% με βαθμό 7-8 και το 15% με βαθμό 1-6. Οι υπάλληλοι που δεν συμφωνούσαν με την βαθμολογία τους θα μπορούσαν να υποβάλλουν ένσταση.

Στις υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση έχουν ήδη εξεταστεί και οι ενστάσεις, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι στους οποίους απορρίφθηκαν οι ενστάσεις να έχουν πολύ μικρό χρονικό περιθώριο να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια, αν δεν διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία. Και παράλληλα μια τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει σημαντικά το ήδη εξασθενημένο από τις συνεχείς περικοπές μισθού, προϋπολογισμό των νοικοκυριών των δημοσίων υπαλλήλων.

Καταλήγοντας, ρωτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός να ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ούτως ώστε να μην υπερβούν τα αυστηρά χρονικά περιθώρια που απομένουν στους υπαλλήλους των οποίων απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και να προστατευτούν οι εν λόγω εργαζόμενοι και να διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου