ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου η συμβιβαστική συμφωνία με την Siemens

στο-μικροσκόπιο-του-μαξίμου-η-συμβι-517518

Στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου, ο οποίος έκανε λόγο για «πλήρη άφεση αμαρτιών της Siemens».

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να δηλώσει ότι η συμφωνία «αποτελεί ντροπή» και χαρακτήρισε «εξευτελιστικό» το τίμημα, λέγοντας ότι η υπογραφή της από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα δίνει την «αίσθηση υποταγής στο δίκαιο του ισχυρού».

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «ο νομικός και πολιτικός χειρισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε», αλλά συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς η εκταμίευση έχει ξεκινήσει και δεσμεύει την κυβέρνηση».

Πάντως έκανε γνωστό ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, «για να εξεταστεί η υπόθεση και η πραγματική αποζημίωση του Δημοσίου που εγκαλείται για διαφθορά από εκείνους που συντέλεσαν σε αυτήν».

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για την στάση που τήρησε ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της Siemens ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Μπάνος, κατηγορώντας τον ότι «είναι αυτός που συνέγραψε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια από το 2009 έως σήμερα», ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν παρεμβαίνει και δεν υπαγορεύει τίποτα στο ΝΣΚ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου