ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση από Μεϊκόπουλο και Δελημήτρο για την εξεταστική Σεπτεμβρίου

ερώτηση-από-μεϊκόπουλο-και-δελημήτρο-519323

Για τους μετεγγραφέντες φοιτητές και την εξεταστική Σεπτεμβρίου κατέθεσαν ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων από τη Μαγνησία οι Αλ. Μεϊκόπουλος και Κων. Δελημήτρος.

Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές 1.914 φοιτητές της κατηγορίας των οικονομικών κριτηρίων πήραν μετεγγραφή σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ. Οι φοιτητές αξιοποίησαν τη ρύθμιση του άρθρου 47 του Ν. 4274/2014(ΦΕΚ 147 Α’) που καθόριζε τα σχετικά με τους δικαιούχους αίτησης – το ετήσιο εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ κατά κεφαλή- καθώς και την ποσόστωση στην εν λόγω κατηγορία.

Φοιτητές που μετέφεραν τη θέση εισαγωγής τους δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το σύνολο των μαθημάτων του Α’ εξαμήνου από το τμήμα προέλευσης, ενώ δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν το Σεπτέμβριο στα μαθήματα του Α’ εξαμήνου στο τμήμα όπου έχουν μεταφέρει τη θέση τους παρά μόνο σε αυτά του Β’ εξαμήνου για αυτό και ερωτάται ο υπουργός σε ποια ρύθμιση προτίθεται να προχωρήσει ώστε οι μετεγγραφέντες φοιτητές να καταφέρουν να εξεταστούν στα μαθήματα του Α’ εξαμήνου στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο τμήμα όπου έχουν μεταφέρει τη θέση εισαγωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου