ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι Σαμαριάς: Φούσκωσε ο χείμαρρος και εγκλώβισε 70 τουρίστες

φαράγγι-σαμαριάς-φούσκωσε-ο-χείμαρρο-521733

Μια πολύ μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα από τις σφοδρές πρωινές βροχοπτώσεις ο χείμαρρος που διασχίζει το φαράγγι «φούσκωσε» με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε διάφορα σημεία περίπου 70 περιπατητές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες και με ενισχύσεις απο την Διεύθυνση Δασών αλλά και από κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, απεγκλωβίστηκαν 50 επισκέπτες οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον οικισμό της Σαμαριάς.

Αυτή την ώρα άλλοι διασώστες κατευθύνονται στα σημεία όπου έχουν εγκλωβιστεί και άλλοι 20 επισκέπτες προκειμένου να τους οδηγήσουν και αυτούς στον οικισμό.

Στο φαράγγι της Σαμαριάς μεταβαίνει και ομάδα πέντε ατόμων της ΕΜΑΚ Κρήτης.

Να σημειωθεί πως ο χείμαρρος στις διάσημες «Πόρτες» του φαραγγιού είναι σχεδόν αδιάβατος και, καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή, όλοι θα διανυκτερεύσουν απόψε στον οικισμό της Σαμαριάς, ο οποίος είναι περίπου στην μέση του φαραγγιού.

Κλείνει αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων θα παραμείνει κλειστός για τις 13-05-2015 προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του. Αγνωστο πότε θα γίνει επανέναρξη της λειτουργίας του

Flashnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου