ΕΛΛΑΔΑ

Είσοδο στο Ραδιομέγαρο ετοιμάζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, βολές και κατά του ΔΣ

είσοδο-στο-ραδιομέγαρο-ετοιμάζει-η-πο-525094

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ για συγκέντρωση και είσοδο στο Ραδιομέγαρο το πρωί (09:00) της Δευτέρας, απευθύνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άρση των αδικιών και ασαφειών του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ακόμα: «Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! για αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την ’αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης’ η όποια ψηφίστηκε.»

Βολές και κατά του νέου ΔΣ

Με νέα ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ ασκεί δριμύτατη κριτική στην επιλογή του Λ.Ταγματάρχη για το ΔΣ της ΕΡΤ:

«Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, από τις υπερεξουσίες, που ο νόμος εκχωρεί στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και από το διορισμό του κ. Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, την λειτουργία του, και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ.

Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ, τόσο σε θέσεις εργασίας, όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί.

[…] Τότε και τώρα ο Ταγματάρχης είναι ο ίδιος, γεννάται όμως το ερώτημα ποιές είναι οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ΔΣ Δ.Τσακνής -αν και ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς ασάφειες, είναι υποβαθμισμένος- να συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος του αγώνα μας, αυτού του μοναδικού, ανένδοτου, απαράμιλλου, αξιοπρεπή αγώνα για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη , το τέλος των μνημονίων και των νόμων που τα στηρίζουν, αλλά και για τη δημόσια ΕΡΤ στο σύνολό της και να παραμείνει στο «…συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε…» που τραγουδήσαμε όλοι μαζί του στο Ραδιομέγαρο και είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα μας.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου