ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή μεταρρυθμίσεων το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση επισημαίνει η Κ. Παπανάτσιου

αρχή-μεταρρυθμίσεων-το-νομοσχέδιο-γι-530077

Ως το νομοσχέδιο που θα επιφέρει το πρώτο πλήγμα στις μνημονιακές πολιτικές και τις αδικίες χαρακτήρισε η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, «ένα από τα πολύ σημαντικά που φέρνει το παρόν νομοσχέδιο είναι οι τροποποιήσεις για την πολιτική επιστράτευση, όπως έμεινε, στην καθομιλουμένη, να λέγεται η επίταξη προσώπων και υπηρεσιών, ένα μέτρο -όπως τόνισε- που χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη συγκυβέρνηση κατά κόρον επιδεικνύοντας το δόγμα της μηδενική ανοχής επάνω σε ομάδες εργαζομένων οι οποίοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι.

Μάλιστα μέχρι το 2010, τις 4 δεκαετίες που προϋπήρχε αυτό το μέτρο είχε χρησιμοποιηθεί όσες φορές χρησιμοποιήθηκε τη πενταετία 2010 – 2014!

Χρησιμοποιήθηκε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός για τους ιδιοκτήτες βυτίων, για τους υπαλλήλους καθαριότητας στους ΟΤΑ, για τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ».

«Με αυτό το νομοσχέδιο -υπογράμμισε εξάλλου η κ. Παπανάτσιου- γίνεται η αρχή για την επιστροφή στη συνταγματική τάξη της αντιμεταρρύθμισης του μνημονίου. Για ένα δημόσιο παραγωγικό και ανταποδοτικό, που θα σέβεται και τον πολίτη και τον εργαζόμενο… Για ένα δημόσιο δημοκρατικό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου