ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις καθαριστριών για μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

κινητοποιήσεις-καθαριστριών-για-μετ-531787

Πορεία από το υπουργείο Εσωτερικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν την Τετάρτη συμβασιούχες καθαρίστριες δημοσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν τον Ιούνιο.

Οι καθαρίστριες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Γιώργο Κατρούγκαλο, ζητώντας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ανανέωση των συμβάσεων τους για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καθαριστριών ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύθηκε για την παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, με την αντιπρόεδρο του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν, καθώς εκτιμούν ότι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται. Οι καθαριστές και οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων εκφράζουν την ανησυχία τους για τη λήξη των συμβάσεών τους τον Ιούνιο, και για την πρόβλεψη προκήρυξης των θέσεων με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω των δήμων, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να οδηγηθούν σε ανεργία εργαζόμενοι με πολυετή προϋπηρεσία.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη με τους εργαζομένους στην καθαριότητα να ζητούν -μεταξύ άλλων- τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την «πλήρη και σταθερή εργασία». Οι εργαζόμενοι συνάντησαν στην πύλη του ΥΜΑΘ την υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία μίλησε μαζί τους και άκουσε τα αιτήματά τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου