ΕΛΛΑΔΑ

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εγκατέλειψαν τον Αρη Σπηλιωτόπουλο

όλοι-οι-δημοτικοί-σύμβουλοι-εγκατέλε-532538

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης χωρίς δημοτικούς συμβούλους είναι πλέον ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, καθώς οι Χρ.Τεντόμας, ο Θ.Πλεύρης και ο Δ.Κωνσταντάρας ανεξαρτητοποιήθηκαν. Με αιχμές να υφίστανται εκατέρωθεν, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τους ζήτησε να παρδώσουν τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτιμάται, όμως, ότι δεν θα το πράξουν, ενδεχομένως δε να επιλέξουν να στεγαστούν στον αντάρτικο συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.

Όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός των Νέων, η μαζική ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων δεν έχει προηγούμενο και πολλοί στη ΝΔ αναζητούν σε ποιο βαθμό η αποκήρυξη του επικεφαλής του συνδυασμού Αθήνα Μπορείς (που είναι ο επίσημος γαλάζιος συνδυασμός) συνδέεται με τις εσωκομματικές αναταράξεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Θανάσης Πλεύρης και Δημήτρης Κωνσταντάρας που ανεξαρτητοποιήθηκαν, φορτώνουν όλη την ευθύνη στον Σπηλιωτόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν επικεφαλής συνδυασμού, ούτε λειτουργούσε ομαδικά.

Από την πλευρά του, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν αποκλείει δάκτυλο της Συγγρού, καθώς ο ίδιος έχει παρακαθίσει σε πολλά γαλάζια δείπνα με «κυρίως πιάτο» τον Σαμαρά, και επειδή -όπως λέει- προωθεί μια προοδευτική προσέγγιση για την πορεία του Δήμου Αθηναίων.

Με μπηχτές για «εντολοδόχους ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες», δηλώνει ότι κατανοεί τις αντιδράσεις «σε τοποθετήσεις με προοδευτικό πρόσημο για μια Αθήνα πόλη για να ζεις αλλά και πόλη ανοιχτή, φιλόξενη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη», αλλά δεν κατανοεί «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποπροσανατολισμούς για μια παράταξη που στοχεύει στη σύνεση και στη σύνθεση όλων και όχι για να είναι αχθοφόρος παλαιοπολιτικών συμπεριφορών και ακραίων απόψεων που, άλλωστε, καταδικάστηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

Κατόπιν αυτών, κάλεσε όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν να παραδώσουν και τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Μικροπολιτικός των Νέων εκτιμά ότι δεν θα τους το επιτρέψει ο Νικήτας Κακλαμάνης (που, σημειωτέον, παραμένει επικεφαλής του αντάρτικου συνδυασμού), ο οποίος το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα τους στεγάσει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου