ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

τι-λέει-ο-εκπρόσωπος-της-μέρκελ-για-το-ε-540683

Η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας όμως ότι αυτό που προέχει είναι να τηρηθεί ο «οδικός χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και εταίρων ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλου με αφορμή την εκπεφρασμένη από τον Αλέξη Τσίπρα πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε:

«Κάθε κυβέρνηση έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργεί δημοψηφίσματα ή όχι. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ’οδικός χάρτης’ για τις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό είναι που μετράει τώρα».

Ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε πως «η Γερμανία θα κάνει τα πάντα ώστε αυτές οι συνομιλίες να καταλήξουν σε αποτέλεσμα», ενώ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων επιβεβαίωσε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε όμως πως δεν μπορεί να πει τίποτα περαιτέρω γιατί έχει συμφωνηθεί να τηρείται εχεμύθεια.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου