ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υποδομών: «Παραπλανητικές οι δηλώσεις Τσελέντη για σεισμούς»

υπουργείο-υποδομών-παραπλανητικές-545991

Την αντίδραση του υπουργείου Υποδομών προκάλεσαν οι δηλώσεις του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη για κατοικημένες περιοχές της Ελλάδας που θεωρούνται «υπερώριμες» για σεισμούς.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές, ορισμένων διοικητικών παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα σημεία που με έμμεσο είτε άμεσο τρόπο επιχειρούν να συνδέσουν θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη» ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην προειδοποίηση του κ. Τσελέντη ότι από τον Ιούνιο σταματά η παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας τις νυχτερινές ώρες, καθώς λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

«Αυτές οι παραπλανητικές αναφορές, που γίνονται ωστόσο με αξιοσημείωτη ευκολία, καλλιεργούν στην κοινή γνώμη σύγχυση και παραπληροφόρηση» συνεχίζει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο Υποδομών.

«Οι κκ Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής και διευθυντής ερευνών αντίστοιχα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οφείλουν να προασπίζονται τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούν από κινδυνολογίες και εύκολες αναφορές.

Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν τα νομοθετικά και θεσμικά δεδομένα του φορέα που υπηρετούν. Και βεβαίως όταν απευθύνονται προς τους πολίτες, να αναφέρουν με καθαρό λόγο την αλήθεια. Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπάγεται στην αρμοδιότητα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Απολύτως επιβεβαιωτική είναι η σχετική αλληλογραφία, που απευθύνει αρμοδίως ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής Κανάρης Τσίγκανος για τα θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Ινστιτούτου».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου