ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή Διαφθοράς ο εκπρόσωπος της γερμανικής STNAtlas

στον-ανακριτή-διαφθοράς-ο-εκπρόσωπος-546795

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, ως αστικώς υπεύθυνης εταιρείας στην υπόθεση προμήθειας των συστημάτων Sonar (για τα γερμανικά υποβρύχια), από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος της STN Atlas κατέθεσε υπόμνημα στον ανακριτή ενώ δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για το θέμα των δωροδοκιών σε έλληνες αξιωματούχους. Κατέστησε σαφές ότι η σημερινή διοίκηση της εταιρείας αρνείται ότι γνωρίζει ο,τιδήποτε για βαλίτσες με μαύρα και δωροδοκίες, ενώ αποτάσσεται κάθε σχέση με τα τότε «ηγετικά» στελέχη. Για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην παρούσα φάση στην STN Atlas.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να είπε ότι η εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή τις έρευνες που διενεργούνται σε Ελλάδα και Γερμανία, από την Εισαγγελία της Βρέμης, ενώ είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε επιτροπή διαπραγμάτευσης αν και εφόσον αποδειχθεί ευθύνη στελεχών της. Το εγχείρημα σύστασης επιτροπής από το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πάντως προς το παρόν ευοδωθεί.

Τα στελέχη της STN Atlas, οκτώ τον αριθμό, αναμένεται να απολογηθούν εντός του Μαϊου, καθώς έχουν λάβει σχετική προθεσμία.

Πρόσωπα και ονόματα είχε δείξει κατά την απολογία του στον κ. Μαλλή, ο πρώην εκπρόσωπος της εταιρείας, Παναγιώτης Ευσταθίου, τονίζοντας ότι αυτοί έδιναν τα ποσά για το λάδωμα ελλήνων αξιωματούχων στην καυτή υπόθεση των εξοπλιστικών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου