ΕΛΛΑΔΑ

Ρένα Δούρου: Η Αττική μπορεί να δράσει ως παγκόσμιος παίκτης

ρένα-δούρου-η-αττική-μπορεί-να-δράσει-ω-555947

Για τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής μίλησε μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε σειρά διαλέξεων του πανεπιστημίου του Πρίνστον στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα κατά την ομιλία της στο κολέγιο Γουίλσον με θέμα «Ένα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα. Τι διαφορά μπορεί να φέρει μια γυναίκα;», η κ. Δούρου έκανε λόγο για «βαθιά πολιτική αλλαγή», αναφερόμενη στην εκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής.

«Η αλλαγή στην κορυφή της Περιφέρειας, με την επιλογή μίας νέας αριστερής γυναίκας σηματοδοτεί την καθαρή βούληση του λαού να κάνει διαφορετικά τα πράγματα και μια νέα αρχή, με πραγματική ’κάθαρση’ και βαθιά πολιτική αλλαγή» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου χαρακτήρισε την επικράτηση της παράταξής της «Δύναμη Ζωής» ως αρχή μίας ευρύτερης μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και πέρα από την πιεστική ανθρωπιστική κρίση επιτάσσει τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με αξιοπρεπή απασχόληση και πολιτική αξιοπιστία. Η χρονική συγκυρία, επεσήμανε, υπερβαίνει το θέμα του φύλου και καθιστά «τη θητεία μου στην πιο σημαντική Περιφέρεια της χώρας, όχι ως εξαίρεση, αλλά ως πρόκληση».

Σχετικά με τους στόχους της για την Περιφέρεια η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Αττικής να δράσει ως παγκόσμιος παίκτης, «χάρη στη μοναδική της ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της, αλλά επίσης χάρη στο μέλλον της», αλλά και χάρη στις τεράστιες προοπτικές του νέου υποδείγματος εξουσίας που προωθείται στην Περιφέρεια, όπως επεσήμανε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου