ΕΛΛΑΔΑ

Για νέα «σκάνδαλα» του ΠαΣοΚ μίλησε η Βίκυ Σταμάτη

για-νέα-σκάνδαλα-του-πασοκ-μίλησε-η-β-574207

Σε ισχυρισμούς για μη «δημοσιοποιημένα σκάνδαλα διαφθοράς» στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο 2009-2012 φέρεται να έχει προχωρήσει η Βίκυ Σταμάτη στο πρώτο τμήμα της κατάθεσής της ενώπιον του εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία προκάλεσε θόρυβο με την πολύωρη απόδρασή της την περασμένη εβδομάδα, φέρεται μάλιστα να εμπλέκει στους ισχυρισμούς της και έναν εκ των στενών συνεργατών του τότε πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Αυτό διαρρέεται το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης από νομικούς και δικαστικούς κύκλους. Η Βίκυ Σταμάτη μάλιστα επικαλείται ως «πηγή των γνώσεών» της μερικές διαδοχικές «εκμυστηρεύσεις» του συζύγου της κατά τις συναντήσεις που είχαν στο Δρομοκαΐτειο σε πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να κριθεί η βασιμότητα των σχετικών «αποκαλύψεών» της ή και τα τυχόν αποδεικτικά στοιχεία που μπορεί να τις συνοδεύουν. Δεδομένο βεβαίως για την υπόθεση που εμφανίζεται είναι ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Γ. Παπανδρέου ο Α. Τσοχατζόπουλος ιδιώτευε, είχε τεθεί εκτός ΠαΣοΚ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν υπό δικαστικό και οικονομικό έλεγχο.

«Εξαγγελίες αλλά όχι αποκαλύψεις»

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη στην κατάθεσή της ενώπιον του εισαγγελέα με την παρουσία του δικηγόρου της κ. Φραγκίσκου Ραγκούση τη Μεγάλη Δευτέρα δεν προχώρησε, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, σε καμία ουσιαστική «αποκάλυψη» για την υπόθεση του παράνομου πλουτισμού μέσω των προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην οποία ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους είναι ο καταδικασθείς σύζυγός της Α. Τσοχατζόπουλος.

Αφού ανέλυσε ποιοι λόγοι την ώθησαν στην απόφαση να αποδράσει και ποιον ρόλο είχε στην όλη υπόθεση της φυγής της η 46χρονη τραπεζοκόμος, προχώρησε σε κάποιους πρώτους ισχυρισμούς για παράνομες ενέργειες κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠαΣοΚ. Παράλληλα ανέλυσε τις απειλές που μπορεί να δεχθεί από πολιτικά πρόσωπα.

«Σοβαρές αλλά άγνωστες υποθέσεις διαφθοράς»

Οπως ανέφεραν πρόσωπα από το νομικό περιβάλλον της Βίκυς Σταμάτη, «φέρεται να έχει πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις-τέσσερις σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που δεν είναι γνωστές ως σήμερα». Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, σε εκείνο το σημείο η κατάθεσή της διεκόπη προκειμένου να διαβιβασθεί σε αρμόδιους δικαστικούς ή ακόμη και στην Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Δικαστικοί κύκλοι ωστόσο εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις για τις «γνώσεις» που μπορεί να έχει σε αυτό το θέμα η σύζυγος του πρώην υπουργού και «αν αυτές οι φερόμενες αποκαλύψεις γίνονται προκειμένου να καταδείξει ότι διατρέχει κίνδυνο από διάφορα συμφέροντα έτσι ώστε να ενισχύσει το αίτημά της για κατ’ οίκον περιορισμό, όπου εκεί φέρεται να διατρέχει τον μικρότερο κίνδυνο, και ακολούθως να έχει καλύτερη ποινική μεταχείριση».

Τέλος, η Βίκυ Σταμάτη διά του δικηγόρου της κ. Ραγκούση κατέθεσε αίτηση στον διευθυντή της Εξωτερικής Φρουράς του Κορυδαλλού να μη δέχεται επισκεπτήρια από το παιδί της στο δωμάτιό της. Οπως ενδεικτικά σημειώνει, «ζητώ συγνώμη για τα προβλήματα που δημιούργησα λόγω του κακού ψυχισμού μου».

Helios Plus

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου