ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά την συμφωνία του Μινσκ

τσίπρας-η-ελλάδα-στηρίζει-σθεναρά-την-575422

Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

Ακόμη, σημείωσε: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία, κι όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου».

Ανέφερε ακόμη ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός ανέφερε σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πως η Ελλάδα διαφωνεί με τη λογική τους και δεν πιστεύει στη λύση ενός οικονομικού πολέμου, τονίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί από όλες τις πλευρές το πακέτο συμφωνιών του Μινσκ «για να ξεπεραστεί ο φαύλος κύκλος των αδιέξοδων κυρώσεων και της αναβίωσης μιας ψυχροπολεμικής λογικής».

Η Ευρώπη, υπογράμμισε χθες ο κ. Τσίπρας, έχει ανάγκη από σοβαρό διάλογο για μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει με τις δυνάμεις που διαθέτει, αλλά και με την ισότιμη παρουσία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα αναγκάστηκε να ψηφίσει υπέρ των κυρώσεων σε βάρος της, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα είναι ο τερματισμός όλων των κυρώσεων και κατ’ επέκταση των ρωσικών αντιμέτρων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για μία μόνο χώρα της ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου