ΕΛΛΑΔΑ

Golden Dawn Watch: Πρωτοβουλία παρακολούθησης της δίκης της Χρυσής Αυγής

golden-dawn-watch-πρωτοβουλία-παρακολούθησης-της-δ-587973

Παρατηρητήριο της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών φορέων, καθώς και του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό Λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, το Golden Dawn Watch έχει σκοπό τη συνεχή και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, αλλά και αναλύσεις από ειδικούς και νομικούς. Οι αναφορές της συντακτικής ομάδας θα μεταφράζονται και στα αγγλικά, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιείται αξιολόγηση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Golden Dawn Watch συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Ιστορική ευκαιρία να καταδικαστεί ο φασισμός και ο ναζισμός σε όλες τις εκφάνσεις του» χαρακτήρισε την επερχόμενη δίκη ο Τάκης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, αν και, όπως τόνισε, «η καταδίκη αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα μόνο, καθώς πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που γεννούν τον φασισμό, όπως η φτώχεια και η ανισότητα».

«Εγκληματική οργάνωση με απεχθή κίνητρα και μαφιόζικες τακτικές» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας πως η νομική διαδικασία έχει στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, επισήμανε πως η συμμετοχή του Συμβουλίου είναι τόσο ουσιαστική, όσο και συμβολική, καθότι σε αυτό παίρνουν μέρος ομάδες μεταναστών, οι οποίοι έχουν δεχθεί και τις περισσότερες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου