ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχοι οι δύο δράστες για τον ξυλοδαρμό γιατρού στα Χανιά

ενοχοι-οι-δύο-δράστες-για-τον-ξυλοδαρμ-588006

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων έκρινε ένοχους τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, την προηγούμενη Τετάρτη, στην περιοχή της Σπλάντζιας, ενώ αθώος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος, καθώς ο ίδιος ο γιατρός αλλά και οι μάρτυρες δεν τον αναγνώρισαν.

Ο 43χρονος γιατρός ανέφερε κατά την κατάθεσή ότι «οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και τη φασιστοειδή συμπεριφορά τους».

Οι δράστες κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σε έναν από τους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον δεύτερο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, η ποινή μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο οι δύο καταδικασθέντες θα καταβάλουν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη χρηματική εγγύηση που ορίστηκε στις 5.000 ευρώ για τον καθένα.

Σημειώνεται ότι το βίντεο από την επίθεση στον Δημήτρη Μακρέα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, απορρίφθηκε ως αποδεικτικό υλικό από τον πρόεδρο του δικαστηρίου παρά τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χωρίς την παρουσία των τριών νεαρών, που είχαν εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους τους.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου