ΕΛΛΑΔΑ

Η φασιστική επίθεση κατά γιατρού στα Χανιά (βίντεο)

η-φασιστική-επίθεση-κατά-γιατρού-στα-χ-590828

Καταγεγραμμένη σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι η φασιστική επίθεση που δέχθηκε στις 25 Μαρτίου ο 43χρονος γιατρός Δημήτρης Μακρέας, στα Χανιά. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.

Ο 43χρονος γιατρός δέχθηκε επίθεση, πιθανότατα από χρυσαυγίτες, την ώρα που περπατούσε με τη σύζυγό του. Ο ίδιος καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης, απορρίπτει τα περί συμπλοκής και τονίζει πως οι δράστες τού είχαν στήσει ενέδρα.

«Είναι τιμή μου να με παρουσιάζουν ως ήρωα που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε ένας φίλος του μετανάστης, στον οποίον είχαν επιτεθεί φραστικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. «Το μόνο που έκανα» δήλωσε ο Δημ.Μακρέας, «ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω».

Στη συνέχεια, όπως είπε, «καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι. Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω ένα χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο».

Ο Δημ.Μακρέας δήλωσε, επίσης, ότι αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας ότι «οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για τη φασιστοειδή συμπεριφορά τους».

Μετά την επίθεση η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα και η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου