ΕΛΛΑΔΑ

«Καταρρέει» το Κέντρο Υγείας Πάρου – Αντιπάρου καταγγέλλουν οι κάτοικοι

καταρρέει-το-κέντρο-υγείας-πάρου-α-591919

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου κρούουν οι κάτοικοι των δύο νησιών.

Σε ψήφισμά τους αναφέρουν ότι η κατάσταση τείνει να γίνει δραματική με κίνδυνο να «κατεβάσει ρολά» το Κέντρο Υγείας, διότι λήγουν οι συμβάσεις γιατρών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι στις 6 Ιανουαρίου έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού Παθολογίας και αποχώρησε. Στις 4 Απριλίου 2015 λήγει η σύμβαση του καρδιολόγου και του γυναικολόγου και αποχωρούν. Ο επιστημονικός διευθυντής (ακτινοδιαγνώστης) αποσπάστηκε για τρεις μήνες στη Σπάρτη.

«Με τις αποχωρήσεις αυτές», σημειώνουν, «το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας (κενές θέσεις σε γιατρούς Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας, των δύο Παιδιάτρων -για πέμπτο συνεχόμενο έτος- του καρδιολόγου, σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε διασώστες του ΕΚΑΒ) αδυνατεί να προσφέρει ακόμη και τα στοιχειώδη. Με ένα γιατρό Γενικής Ιατρικής, έναν χειρουργό, έναν μικροβιολόγο και δύο οδοντίατρους, δηλαδή ουσιαστικά με δύο γιατρούς, το Κέντρο Υγείας, επί της ουσίας, δεν μπορεί να προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου