ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» από το ΣτΕ σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπέζια σε παραλίες από τους Δήμους

μπλόκο-από-το-στε-σε-ομπρέλες-ξαπλώσ-594133

Μπλόκο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο δικαίωμα των Δήμων να νοικιάζουν τις παραλίες έναντι αμοιβής, καθώς, όπως αναφέρει η υπ’ αριθμόν 646/2015 απόφαση του το Ε’ τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει πριν από 4 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλος της Αθήνας, ωστόσο η απόφαση δεν είναι οριστική, αφού το τμήμα παρέπεμψε την υπόθεση στην ενισχυμένη, 7μελή σύνθεση, για οριστική απόφαση.

Το δικαστήριο, με αυτόν τον τρόπο βάζει φρένο στην δυνατότητα- πολλές φορές και στην ασυδοσία των παράκτιων δήμων -να εκμεταλλεύονται τις παραλίες, είτε με τραπεζοκαθίσματα, είτε με ξαπλώστρες ή άλλα μέσα κρίνοντας ότι αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Ουσιαστικά με την απόφαση ακυρώνεται η (1038460/2439/Β0010/15.4.2009) Κοινή Απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών περί απευθείας παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ α’ βαθμού.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου