ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμι: Ζητά στοιχεία για τον κατάλογο έργων του «πακέτου Γιούνκερ»

ποτάμι-ζητά-στοιχεία-για-τον-κατάλογο-601805

Στοιχεία για τον αναθεωρημένο κατάλογο έργων προς χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ» ζήτησε σήμερα Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Δράμας του Ποταμιού Κυριάκος Χαρακίδης.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητά να επιβεβαιωθεί η υποβολή του αναθεωρημένου καταλόγου των έργων προς χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ στον οποίο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αλλά οι υπηρεσίες της ΕΕ φέρονται να αγνοούν.

Σε πρόσφατη ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για το επενδυτικό «πακέτο Γιούνκερ» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, κρίνοντας απαραίτητη την επανεξέταση του καταλόγου των 174 έργων που είχε υποβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση, απέστειλε αναθεωρημένο κατάλογο προϋπολογισμού 12-15 δισ. ευρώ.

Στη βάση αυτή ο βουλευτής ζητά να του διαβιβασθεί είτε ο αρχικός είτε ο αναθεωρημένος κατάλογος των έργων, που έχει καταθέσει η χώρα μας προς την ΕΕ, ενώ ερωτά και αν υπάρχει σχεδιασμός μόχλευσης ιδιωτικών πόρων για τα έργα που θα ενταχθούν στο σχέδιο Γιούνκερ και κατά πόσο η επιλογή τους έγινε με γεωγραφικά κριτήρια και με βασική προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου