ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Λήμνου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα

επιστολή-διαμαρτυρίας-του-δήμου-λήμν-601815

Mε ανοιχτά μέτωπα βρίσκεται αντιμέτωπος ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Το ένα αφορά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Για το θέμα απέστειλε τη Δευτέρα επιστολή διαμαρτυρίας ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, μετά την αναβολή της αναχώρησης του πλοίου «Ταξιάρχης» από το λιμάνι του Λαυρίου, λόγω μη περάτωσης της διαδικασίας εκτελωνισμού των καυσίμων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο κ. Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, ζητά από τον κ. Δρίτσα να λάβει υπόψη του τις σοβαρές επιπτώσεις από τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου με το Λαύριο και να δώσει οριστική λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα των δύο νησιών.

Από την άλλη έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας. Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σημειώνει ότι κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης της τη Δευτέρα συζητήθηκαν «ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στον χώρο μας, η οποία και έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων που επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας αυτών».

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «καταγγέλλει για πολλοστή και προειδοποιεί τελεσιγραφικά ότι εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποστούν και θα γευτούν την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε επίσης την αποστολή σχετικού εξωδίκου της, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ήδη γνωστά από πολλών μηνών κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, την δυναμική απάντηση τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου