ΕΛΛΑΔΑ

Unicef: Τέσσερις βασικές αρχές για την καταπολέμηση του ρατσισμού

unicef-τέσσερις-βασικές-αρχές-για-την-καταπ-607409

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, συνεχίζουν να βιώνουν φαινόμενα ρατσισμού και να πέφτουν θύματα διακρίσεων, λόγω του φύλου, της εθνικότητας, του χρώματός τους, της θρησκείας τους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων (Σάββατο 21 Μαρτίου), η Unicef επισημαίνει 4 βασικές αρχές για την καταπολέμηση του ρατσισμού:
1. Δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά γιατί είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.
2. Κανένα παιδί στο περιθώριο. Στόχος της Unicef είναι η εξασφάλιση πιστοποιητικού γέννησης για κάθε παιδί. Παιδιά που δεν υπάρχουν επίσημα δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
3. Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς που θα είναι ανεκτική. Για να μπει ένα τέλος στο φαύλο κύκλο των διακρίσεων της στέρησης και του αποκλεισμού. Ποιοτική εκπαίδευση ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να συνειδητοποιήσουν τα δικαιώματα των άλλων.
4. Τα παιδιά ως μέσο αλλαγής. Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι πρέπει να εφοδιάζονται με τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αποδοχής και της εκτίμησης της διαφορετικότητας σε οποιαδήποτε κοινωνία και να ζουν.
  • Δείτε περισσότερα για τις δράσεις της Unicef για την προστασία των παιδιών από τη βία το ρατσισμό και τις διακρίσεις: http://bit.ly/1NkaBON
  • Δείτε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών (το άρθρο 2 αναφέρεται στις διακρίσεις), εδώ: www.unicef.gr/convention
  • Περισσότερα βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών: http://bit.ly/1BZNggA

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου