ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία στη Λήμνο για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα εν όψει Πάσχα

ανησυχία-στη-λήμνο-για-το-ακτοπλοϊκό-π-609617

Η επανέναρξη των δρομολογίων του πλοίου «Ταξιάρχης» φαίνεται πως δεν καθησυχάζει τους φορείς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου οι οποίοι σε νέα συνεδρίασή τους εξέφρασαν την αγωνία τους απέναντι στο σοβαρό ενδεχόμενο, όπως λένε, τα δυο νησιά να βρεθούν εκ νέου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την κεντρική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της προσεχούς πασχαλινής και θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν βαριές συνέπειες για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Στη συνεδρίασή τους που έγινε την Τετάρτη αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική συνδρομή, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την υπεράσπιση του έννομου συμφέροντος των κατοίκων των δύο νησιών.

Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για το ακτοπλοϊκό, με τη συμμετοχή του επάρχου Λήμνου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου, του δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου κυρίας Μαρίας Κακαλή, του πρώην αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου και του Επιμελητηρίου Λέσβου (παράρτημα Λήμνου) και εκπροσώπου του τουρισμού.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη από τον έπαρχο κ. Γιαρμαδούρο και τον δήμαρχο κ. Μαρινάκη προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες με στόχο η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να μην οδηγηθούν εκ νέου σε συγκοινωνιακή απομόνωση».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ζαχάρωφ, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ενώ εκπροσωπήθηκαν η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λήμνου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, το Επιμελητήριο Λέσβου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας Νήσου Λήμνου «Ανεμόεσσα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου, ο Σύλλογος ΟΤΑ Λήμνου, ο Σύλλογος Φοιτητών Λήμνου, ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου, το Σωματείο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λήμνου και η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Λήμνου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου